JADŁOSPIS
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
|
10.02.2025r. PONIEDZIAŁEK |
– CHLEB Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia,mleko) – SZYNKA Z INDYKA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – OGÓREK ZIELONY, SZCZYPIOREK – HERBATA Z CYTRYNĄ, KAKAO(mleko) – OWOCE |
– ZUPA KALAFIOROWA Z ZIEMNIAKAMI(mąka pszenna, seler, mleko) – MAKARON W SOSIE MIĘSNO POMIDOROWYM(mąka pszenna, jaja, mleko) – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– KOKTAJL TRUSKAWKOWY(mleko) – SŁOMKA PTYSIOWA(mąka pszenna, jaja,mleko) |
11.02.2025r. WTOREK |
– BUŁKA KANAPKOWA PSZENNO- ŻYTNIA Z MASŁEM(mleko, mąka: pszenna, mąka żytnia) – PASTA Z POMIDOROWO – SEROWA(mleko) – SŁONECZNIK (migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam) – HERBATA OWOCOWA – OWOCE LEŚNE – OWOCE |
– ROSÓŁ NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ (seler, jęczmień) – PIECZEŃ W SOSIE WŁASNYM(maka pszenna, mleko) – ZIEMNIAKI PUREE(mleko) – KAPUSTA CZERWONA GOTOWANA – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– GALARETKA OWOCOWA
– RURKI WAFLOWE(mąka pszenna, jaja,mleko) |
12.02.2025r. ŚRODA |
– CHLEB/PEŁNOZIARNISTY Z MASŁEM (mąka: pszenna, żytnia, płatki:pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzech,mleko) – KIEŁBASKI Z SZYNKI Z KECZUPEM(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – POMIDORKI KOKTAJLOWE – HERBATA Z CYTRYNĄ – OWOCE |
– ZUPA Z SOCZEWICY Z ZIEMNIAKAMI(seler, mąka pszenna, migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam) – KASZA MANNA Z SOSEM TRUSKAWKOWYM (mleko,pszenica) – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM(mleko, mąka: pszenna, mąka żytnia) – SER ŻÓŁTY(mleko) – RZODKIEWKA – HERBATA OWOCOWA – MALINOWA |
13.02.2025r. CZWARTEK |
– ROGAL Z MASŁEM(mleko, mąka pszenna, mleko, jaja) – ZUPA MLECZNA – OWSIANKA(owies, mleko) – PŁATKI MIGDAŁOWE(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam) – HERBATA Z OWOCOWA – MELISA Z POMARAŃCZĄ – OWOCE |
– BOGRACZ Z KLUSECZKAMI(mąka pszenna, jaja) – PIECZYWO(mąka pszenna, mąka żytnia,jaja) – OWOCE – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– BABKA JOGURTOWO – CYTRYNOWA (mąka pszenna, jaja, mleko) – WYRÓB WŁ. – NAPÓJ MIODOWO-POMARAŃCZOWY |
14.02.2025r. PIĄTEK |
– CHLEB/7 ZIAREN Z MASŁEM(mąka pszenna, soja,mleko) – JAJECZNICA ZE SZCZYPIORKIEM(jaja, mleko) – PAPRYKA CZERWONA – HERBATA Z CYTRYNĄ – OWOCE |
– KREM Z CUKINII Z GRZANKAMI(seler, mleko, maka pszenna, jaja) – RYBA MIRUNA(mąka pszenna,jaja,ryba) – SMAŻONA – ZIEMNIAKI PUREE(mleko) – SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– BUDYŃ CZEKOLADOWY(mleko) – CHRUPKI KUKURYDZIANE |
UWAGA: DOSTĘP DO WODY PITNEJ BEZ OGRANICZEŃ
1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
KUCHARKA: INTENDENTKA: DYREKTOR:
JADŁOSPIS
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
|
17.02.2025r. PONIEDZIAŁEK |
– CHLEB Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia, mleko) – PIECZEŃ RZYMSKA (gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – OGÓREK ZIELONY – HERBATA OWOCOWA – MALINOWA, KAWA Z MLEKIEM(mleko) – OWOCE |
– ZUPA KOPERKOWA Z ZIEMNIAKAMI(mąka pszenna, seler, mleko) – KURCZAK W SOSIE SEROWO – BROKUŁOWYM Z SUSZONYMI POMIDORAMI(mleko, mąka pszenna) – MAKARON(jaja, mąka pszenna) – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– ŚLIMACZKI DROŻDŻOWE(mąka pszenna, jaja,mleko)– WYRÓB WŁASNY – HERBATA Z CYTRYNĄ |
18.02.2025r. WTOREK |
– CHLEB/WIELOZIARNISTY Z MASŁEM(mąka: pszenna, żytnia, płatki:pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzechy, mleko) – PASTA Z SERA BIAŁEGO (mleko) – SŁONECZNIK(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam) – HERBATA Z CYTRYNĄ, KAKAO(mleko) – OWOCE |
– ZUPA WARZYWNA Z KASZA MANNĄ(pszenica) – KOTLET DROBIOWY(mąka pszenna, jaja) – SMAŻONY – ZIEMNIAKI PUREE(mleko) – SAŁATA LODOWA W SOSIE JOGURTOWYM(mleko)) – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– SMOOTIE BANANOWO – JAGODOWE(mleko) – WAFLE ZBOŻOWO – RYŻOWE (mąka pszenna) |
19.02.2025r. ŚRODA |
– PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia, soja, mleko) – SZYNECZKA WIEJSKA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler), JAJKO GOTOWANE(jaja), SER ŻÓŁTY (mleko) – OGÓREK ZIELONY, PAPRYKA, SAŁATA , KIEŁKI – HERBATA OWOCOWA – OWOCE LEŚNE – OWOCE |
– ŻUREK Z ZIEMNIAKAMI(seler, mąka żytnia, mleko) – PIEROGI Z TRUSKAWKAMI I Z MASŁEM (mąka pszenna, mleko) – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– ROGAL Z MASŁEM(mąka pszenna, mleko, jaja, masło) – HERBATA Z CYTRYNĄ |
20.02.2025r. CZWARTEK |
– BUŁKA MAŚLANA Z MASŁEM(mąka pszenna, mleko, jaja, masło) – ZUPA MLECZNA – PŁATKI KUKURYDZIANE(mleko) – ORZECHY(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam) – HERBATA Z CYTRYNĄ – OWOCE |
– ROSÓŁ NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM Z LANYMI KLUSECZKMI I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ (seler, mąka pszenna, jaja) – PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM( mąka pszenna, mleko, jaja) – KASZA BULGUR (pszenica) – BUKIET WARZYW – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– WAFLE RYŻOWE Z DŻEMEM TRUSKAWKOWYM, MANDARYNKA
– HERBATA OWOCOWA |
21.02.2025r.
PIĄTEK |
– CHLEB/GRAHAM Z MASŁEM(mąka: pszenna, żytnia, płatki:pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzechy, mleko) – SER MOZARELLA(mleko) – POMIDOR – HERBATA OWOCOWA – MELISA Z POMARAŃCZĄ – OWOCE |
– BARSZCZ Z GRZANKAMI (seler, maka pszenna, jaja) – PALUSZKI RYBNE(ryba, jaja,mąka pszenna) – SMAŻONA – ZIEMNIAKI PUREE(mleko) – KAPUSTA KISZONA – GOTOWANA – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– KISIEL NA 100% SOKU
– HERBATNIKI(mąka pszenna, jaja, mleko) |
UWAGA: DOSTĘP DO WODY PITNEJ BEZ OGRANICZEŃ
1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
KUCHARKA: INTENDENTKA: DYREKTOR: