Jadłospis

JADŁOSPIS

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

08.04.2024r.

PONIEDZIAŁEK

CHLEB Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia,mleko)

POLĘDWICA DROBIOWA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler)

POMIDOR, SAŁATA

– HERBATA OWOCOWA – MELISA Z POMARAŃCZĄ, KAKAO(mleko)

– OWOCE SEZONOWE

– ZUPA OGÓRKOWA Z RYŻEM(seler, mąka pszenna,mleko)

– MAKARON W SOSIE MIĘSNO – POMIDOROWYM(mąka pszenna, jaja, mleko)

KOMPOT WIELOOWOCOWY

– SMOOTHIE BANANOWO- TRUSKAWKOWE(mleko)

– SŁOMKA PTYSIOWA(mąka pszenna, jaja)

09.04.2024r.

WTOREK

BUŁKA MAŚLANA Z MASŁEM(mleko, mąka pszenna, mleko,jaja)

– ZUPA MLECZNA – SHAKE ŚMIETANKOWY(mleko)

PŁATKI MIGDAŁOWE(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam)

– HERBATA Z CYTRYNĄ

– OWOCE SEZONOWE

– ROSÓŁ NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM Z MAKARONEM I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ (seler, jaja, maka pszenna)

– NUGGETSY(mąka pszenna, jaja) – SMAŻONE

– ZIEMNIAKI PUREE(mleko)

– SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– WAFLE RYŻOWE Z DŻEMEM

– KAWAŁKI KIWI

– HERBATA OWOCOWA – MALINOWA

10.04.2024r.

ŚRODA

– CHLEB/PEŁNOZIARNISTY Z MASŁEM (mąka: pszenna, żytnia, płatki:pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzech,mleko)

KIEŁBASKI Z SZYNKI Z KECZUPEM(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler)

PAPRYKA ŻÓŁTA

– HERBATA OWOCOWA – OWOCE LEŚNE

– OWOCE SEZONOWE

– ZUPA POROWA Z KLUSECZKAMI MIĘSNYMI(mąka pszenna, seler, mleko)

– KASZA MANNA Z MUSEM OWOCOWYM(mleko, pszenica)

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM(maka pszenna, mąka żytnia,soja, mąka orkiszowa, orzechy)(mleko)

– PASZTET PIECZONY DROBIOWY(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler)

– OGÓREK ZIELONY

– HERBATA Z CYTRYNĄ

11.04.2024r.

CZWARTEK

– BUŁKA KANAPKOWA PSZENNO- ŻYTNIA Z MASŁEM(mleko, mąka: pszenna, mąka żytnia)

– SER ŻÓŁTY, JAJKO GOTOWANE(mleko,jaja,)

– RZODKIEWKA

– HERBATA Z CYTRYNĄ

– OWOCE SEZONOWE

– ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI(mąka pszenna, seler, mleko)

– GULASZ WIEPRZOWY(mleko, mąka pszenna)

– KASZA BULGUR(pszenica)

– FASOLA ŻÓŁTA I ZIELONA

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– CIASTO CZEKOLADOWE

(jaja, maka pszenna) – WYRÓB WŁASNY

– SOK TŁOCZONY

12.04.2024r.

PIĄTEK

– CHLEB/WIELOZIARNISTY Z MASŁEM

– PASTA Z PIECZONEJ RYBY(jaja,mleko,gorczyca)

– PAPRYKA CZERWONA

– HERBATA OWOCOWA – MALINOWA, KAWA Z MLEKIEM(mleko)

– OWOCE SEZONOWE

– ZUPA Z SOCZEWICY(seler, mąka pszenna, migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam)

– JAJKO SADZONE(jaja)

– ZIEMNIAKI

– MIZERIA(mleko)

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– STRUCLA Z MASŁEM I MIODEM mąka pszenna, mleko,jaja,mleko)

– KAWAŁKI JABŁKA

– HERBATA Z CYTRYNĄ

UWAGA: DOSTĘP DO WODY PITNEJ BEZ OGRANICZEŃ

1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.

2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.

KUCHARKA: INTENDENTKA: DYREKTOR:

JADŁOSPIS

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

15.04.2024r.

PONIEDZIAŁEK

– CHLEB Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia, mleko)

– SZYNKA WIEJSKAgluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler)

– POMIDOR, SZCZYPIOREK

– HERBATA Z CYTRYNĄ, KAWA Z MLEKIEM(mleko)

– OWOCE SEZONOWE

– ZUPA KALAFIOROWA Z MAKARONEM(mąka pszenna, jaja, seler, mleko)

– PYZY Z MIĘSEM ZE SKWARKAMI I CEBULKĄ(mąka pszenna, jaja)

– SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– BUDYŃ CZEKOLADOWYmleko)

– PODPŁOMYKI BEZ CUKRU(mąka pszenna, jaja)

16.04.2024r.

WTOREK

– PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia, soja, mleko)

– JAJECZNICA ZE SZCZYPIORKIEM(mleko, jaja)

PAPRYKA CZERWONA

– HERBATA OWOCOWA – MALINOWA

– OWOCE SEZONOWE

– ROSÓŁ NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM Z RYŻEM I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ(seler)

– KOTLET POŻARSKI(mąka pszenna, jaja)– SMAŻONY

ZIEMNIAKI PUREE(mleko)

– MARCHEKA NA GĘSTO(mleko, mąka pszenna)

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– MUS OWOCOWO – WARZYWNY

– WAFLE ZBOŻOWO – RYŻOWE(mąka pszenna)

17.04.2024r.

ŚRODA

– MOJA ULUBIONA KANAPKA

– CHLEB/GRAHAM Z MASŁEM(mąka pszenna, soja,mleko)

SZYNECZKA DELIKATNA Z INDYKA, SER ŻÓŁTY, JAJKO GOTOWANE(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler)

– OGÓREK, PAPRYKA, SAŁATA, KIEŁKI MIX, POMIDOR

– HERBATA Z CYTRYNĄ

– OWOCE SEZONOWE

– KAPUŚNIAK Z WKŁADKĄ MIĘSNĄ I Z ZIEMNIAKAMI(mąka pszenna, seler, mleko,jaja)

– MAKAROM Z SEREM I Z MASŁEM (mleko, mąka pszenna, jaja)

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia, soja, mleko)

KIEŁBASA KRAKOWSKA (gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler)

– OGÓREK KISZONY

– HERBATA Z CYTRYNĄ

18.04.2024r.

CZWARTEK

ROGAL Z MASŁEM(mąka pszenna, mleko, jaja, masło)

– ZUPA MLECZNA -OWSIANKA(owies, mleko)

– SŁONECZNIK(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam)

– HERBATA Z OWOCOWA – MELISA Z POMARAŃCZĄ

– OWOCE SEZONOWE

– BOGRACZ Z KLUSECZKAMI(mąka pszenna, mleko, jaja)

PIECZYWO(mąka pszenna, mąka żytnia)

– MANDARYNKA

KOMPOT WIELOOWOCOWY

JOGURT NATURALNY Z MUSEM TRUSKAWKOWYM I MUSLI(gluten migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam,mleko)

19.04.2024r.

PIĄTEK

– CHLEB/7 ZIARENZ MASŁEM (mąka: pszenna, żytnia, płatki:pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzechy, mleko)

PASTA POMIDOROWO – SEROWA(mleko), JAJKO GOTOWANE(jaja)

– KIEŁKI MIX

HERBATA Z CYTRYNĄ

– OWOCE SEZONOWE

– ZUPA BARSZCZ Z GRZANKAMI(mąka pszenna, jaja)

– PALUSZKI RYBNE(mąka pszenna,jaja) – SMAŻONE

– ZIEMNIAKI PUREE(mleko)

– SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z OGÓRKIEM I KOPERKIEM

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

BUŁECZKA Z MASŁEM I Z DŻEMEM OWOCOWYM(mąka pszenna, mleko, jaja)

– HERBATA OWOCOWA – OWOCE LEŚNE

UWAGA: DOSTĘP DO WODY PITNEJ BEZ OGRANICZEŃ

1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.

2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.

KUCHARKA: INTENDENTKA: DYREKTOR:

Skip to content