JADŁOSPIS
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
|
19.05.2024r. PONIEDZIAŁEK |
– CHLEB Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia,mleko) – PASZTET DROBIOWY – PIECZONY(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – PAPRYKA CZERWONA – HERBATA Z CYTRYNĄ, KAWA Z MLEKIEM(mleko) – OWOCE |
– ZUPA BROKUŁOWA ZAGĘSZCZONA SOCZEWICĄ(seler, mąka pszenna, migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam) – PYZY Z MIĘSEM ZE SKWARKAMI I CEBULKĄ(mąka pszenna, jaja) – SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– KOKTAJL TRUSKAWKOWY(mleko) – RURKI WAFLOWA(mąka pszenna, jaja, mleko) |
20.05.2024r. WTOREK |
– BUŁKA MAŚLANA Z MASŁEM(mąka pszenna, mleko,jaja,mleko) – ZUPA MLECZNA – OWSIANKA(mleko, owies) – MIGDAŁY(migdały, orzechy, orzeszki ziemne, sezam) – HERBATA OWOCOWA – MALINOWA – OWOCE |
– ROSÓŁ MIĘSNO-WARZYWNY Z RYŻEM I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ(seler) – BITKI W SOSIE WŁASNYM(maka pszenna, mleko) – ZIEMNIAKI PUREE(mleko) – KAPUSTA MŁODA – GOTOWANA – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– PODPŁOMYKI BEZ CUKRU Z DŻEMEM OWOCOWYM(mąka pszenna, jaja) – HERBATA Z CYTRYNĄ |
21.05.2024r. ŚRODA |
– CHLEB/7 ZIAREN Z MASŁEM(mąka: pszenna, żytnia, płatki: pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzechy,mleko) – SZYNKA GOTOWANA (gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – OGÓREK ZIELONY – HERBATA Z CYTRYNĄ , KAKAO(mleko) – OWOCE |
– ŻUREK Z ZIEMNIAKAMI(seler, gluten, mleko) – KASZA MANNA Z MUSEM OWOCOWYM(mleko, pszenica) – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– BANAN |
22.05.2024r. CZWARTEK |
– PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia, soja, mleko) – PASTA Z BIAŁEJ FASOLI(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – KIEŁKI MIX – HERBATA OWOCOWA – OWOCE LEŚNE – OWOCE |
– ZUPA BOTWINKA Z ZIEMNIAKAMI(maka pszenna, mleko, seler) – PULPETY DROBIOWE W SOSIE POMIDOROWYM(mąka pszenna, mleko) – KASZA BULGUR(pszenica) – BUKIET WARZYW – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– CIASTO JOGURTOWO – CYTRYNOWE (mąka pszenna,jaja,mleko) – HERBATA OWOCOWA |
23.05.2024r. PIĄTEK |
– CHLEB/PEŁNOZIARNISTY Z MASŁEM(mąka: pszenna, żytnia, płatki: pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzechy, mleko) – SER ŻÓŁTY(mleko), JAJKO GOTOWANE(jaja) – POMIDOR, SZCZYPIOREK – HERBATA Z CYTRYNĄ – OWOCE |
– ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (seler, mleko, mąka pszenna, jaja) – BURGERY RYBNE(ryba, jaja,mąka pszenna) – SMAŻONE – ZIEMNIAKI PUREE(mleko) – SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– SHAKE ŚMIETANKOWY(mleko) – PALUCHY KUKURYDZIANE |
UWAGA: DOSTĘP DO WODY PITNEJ BEZ OGRANICZEŃ
1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
KUCHARKA: INTENDENTKA: DYREKTOR:
JADŁOSPIS
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
|
26.05.2024r. PONIEDZIAŁEK |
– CHLEB Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia, mleko) – SZYNKA STAROWIEJSKA DROBIOWA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – OGÓREK ZIELONY – HERBATA OWOCOWA – MELISA Z POMARAŃCZĄ KAKAO(mleko) – OWOCE |
– ZUPA ZIEMNIACZANA (ąka pszenna, seler) – ŁAZANKI Z KAPUSTĄ I MIĘSEM(mąka pszenna, jaja) – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– JOGURT NATURALNY Z OWOCAMI I GRANOLĄ (gluten migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam,mleko) |
27.05.2024r. WTOREK |
– BUŁKA KANAPKOWA PSZENNO- ŻYTNIA Z MASŁEM(mleko, mąka: pszenna, mąka żytnia) – SER MOZZARELLA (mleko) – PAPRYKA CZERWONA – HERBATA Z CYTRYNĄ – OWOCE |
– ZUPA KRUPNIK ZABIELANY WARZYWAMI(jęczmień, seler) – NUGGETSY(maka pszenna, jaja,mleko) – ZIEMNIAKI PUREE(mleko) – SAŁATA LODOWA W SOSIE JOGURTOWYM(mleko) – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– BABKA BANANOWA (maka pszenna, jaja, mleko)– WYRÓB WŁASNY – NAPÓJ MIODOWO – POMARAŃCZOWY |
28.05.2024r. ŚRODA |
– CHLEB/WIELOZIARNISTY Z MASŁEM(mąka: pszenna, żytnia, płatki:pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzechy, mleko) – POLĘDWICA SOPOCKA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – RZODKIEWKA – HERBATA OWOCOWA–OWOCE LEŚNE – OWOCE |
– KAPUŚNIAK Z WKŁADKĄ MIĘSNĄ I ZIEMNIAKAMI(mąka pszenna, seler, mleko) – MAKAROM Z SEREM I Z MASŁEM (mleko, mąka pszenna, jaja) – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– PUREE JABŁKOWE – SŁOMKA PTYSIOWA (mąka pszenna, jaja, mleko) |
29.05.2024r. CZWARTEK |
– ROGAL Z MASŁEM(mąka pszenna, mleko, jaja, masło) – ZUPA MLECZNA – PŁATKI KUKURYDZIANE(mleko) – SŁONECZNIK(migdały, orzechy, orzeszki ziemne, sezam) – HERBATA Z CYTRYNĄ – OWOCE |
– ROSÓŁ MIĘSNO-WARZYWNY Z MAKARONEM I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ(seler,jaja, mąka pszenna) – INDYK W SOSIE CURRY(mąka pszenna, mleko) – KASZA JĘCZMIENNA (jęczmień) – OGÓREK KISZONY – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– CIASTECZKA ZBOŻOWE(mąka pszenna,jaja) – SOCZEK OWOCOWY |
30.05.2024r.
PIĄTEK |
– CHLEB/GRAHAM Z MASŁEM(mąka pszenna, soja, mleko) – JAJECZNICA ZE SZCZYPIORKIEM(mleko,jaja,) – POMIDORKI KOKTAJLOWE – HERBATA Z OWOCOWA – MALINOWA – OWOCE |
– KREM Z FASOLKI SZPARAGOWEJ Z GRZANKAMI(seler, mąka pszenna, jaja, mleko) – PALUSZKI RYBNE(ryba, jaja,mąka pszenna) – SMAŻONE – ZIEMNIAKI PUREE(mleko) – SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z KOPERKIEM I OGÓRKIEM ZIELONYM – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– STRUCLA Z MASŁEM(mąka pszenna, mleko,jaja,mleko) – KAKAO(mleko) |
UWAGA: DOSTĘP DO WODY PITNEJ BEZ OGRANICZEŃ
1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
KUCHARKA: INTENDENTKA: DYREKTOR: