JADŁOSPIS
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
|
08.04.2024r. PONIEDZIAŁEK |
– CHLEB Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia,mleko) – POLĘDWICA DROBIOWA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – POMIDOR, SAŁATA – HERBATA OWOCOWA – MELISA Z POMARAŃCZĄ, KAKAO(mleko) – OWOCE SEZONOWE |
– ZUPA OGÓRKOWA Z RYŻEM(seler, mąka pszenna,mleko) – MAKARON W SOSIE MIĘSNO – POMIDOROWYM(mąka pszenna, jaja, mleko) – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– SMOOTHIE BANANOWO- TRUSKAWKOWE(mleko) – SŁOMKA PTYSIOWA(mąka pszenna, jaja) |
09.04.2024r. WTOREK |
– BUŁKA MAŚLANA Z MASŁEM(mleko, mąka pszenna, mleko,jaja) – ZUPA MLECZNA – SHAKE ŚMIETANKOWY(mleko) – PŁATKI MIGDAŁOWE(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam) – HERBATA Z CYTRYNĄ – OWOCE SEZONOWE |
– ROSÓŁ NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM Z MAKARONEM I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ (seler, jaja, maka pszenna) – NUGGETSY(mąka pszenna, jaja) – SMAŻONE – ZIEMNIAKI PUREE(mleko) – SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– WAFLE RYŻOWE Z DŻEMEM
– KAWAŁKI KIWI – HERBATA OWOCOWA – MALINOWA |
10.04.2024r. ŚRODA |
– CHLEB/PEŁNOZIARNISTY Z MASŁEM (mąka: pszenna, żytnia, płatki:pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzech,mleko) – KIEŁBASKI Z SZYNKI Z KECZUPEM(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – PAPRYKA ŻÓŁTA – HERBATA OWOCOWA – OWOCE LEŚNE – OWOCE SEZONOWE |
– ZUPA POROWA Z KLUSECZKAMI MIĘSNYMI(mąka pszenna, seler, mleko) – KASZA MANNA Z MUSEM OWOCOWYM(mleko, pszenica) – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM(maka pszenna, mąka żytnia,soja, mąka orkiszowa, orzechy)(mleko) – PASZTET PIECZONY DROBIOWY(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – OGÓREK ZIELONY – HERBATA Z CYTRYNĄ |
11.04.2024r. CZWARTEK |
– BUŁKA KANAPKOWA PSZENNO- ŻYTNIA Z MASŁEM(mleko, mąka: pszenna, mąka żytnia) – SER ŻÓŁTY, JAJKO GOTOWANE(mleko,jaja,) – RZODKIEWKA – HERBATA Z CYTRYNĄ – OWOCE SEZONOWE |
– ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI(mąka pszenna, seler, mleko) – GULASZ WIEPRZOWY(mleko, mąka pszenna) – KASZA BULGUR(pszenica) – FASOLA ŻÓŁTA I ZIELONA – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– CIASTO CZEKOLADOWE (jaja, maka pszenna) – WYRÓB WŁASNY – SOK TŁOCZONY |
12.04.2024r. PIĄTEK |
– CHLEB/WIELOZIARNISTY Z MASŁEM – PASTA Z PIECZONEJ RYBY(jaja,mleko,gorczyca) – PAPRYKA CZERWONA – HERBATA OWOCOWA – MALINOWA, KAWA Z MLEKIEM(mleko) – OWOCE SEZONOWE |
– ZUPA Z SOCZEWICY(seler, mąka pszenna, migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam) – JAJKO SADZONE(jaja) – ZIEMNIAKI – MIZERIA(mleko) – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– STRUCLA Z MASŁEM I MIODEM mąka pszenna, mleko,jaja,mleko) – KAWAŁKI JABŁKA – HERBATA Z CYTRYNĄ |
UWAGA: DOSTĘP DO WODY PITNEJ BEZ OGRANICZEŃ
1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
KUCHARKA: INTENDENTKA: DYREKTOR:
JADŁOSPIS
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
|
15.04.2024r. PONIEDZIAŁEK |
– CHLEB Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia, mleko) – SZYNKA WIEJSKAgluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – POMIDOR, SZCZYPIOREK – HERBATA Z CYTRYNĄ, KAWA Z MLEKIEM(mleko) – OWOCE SEZONOWE |
– ZUPA KALAFIOROWA Z MAKARONEM(mąka pszenna, jaja, seler, mleko) – PYZY Z MIĘSEM ZE SKWARKAMI I CEBULKĄ(mąka pszenna, jaja) – SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– BUDYŃ CZEKOLADOWYmleko) – PODPŁOMYKI BEZ CUKRU(mąka pszenna, jaja) |
16.04.2024r. WTOREK |
– PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia, soja, mleko) – JAJECZNICA ZE SZCZYPIORKIEM(mleko, jaja) – PAPRYKA CZERWONA – HERBATA OWOCOWA – MALINOWA – OWOCE SEZONOWE |
– ROSÓŁ NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM Z RYŻEM I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ(seler) – KOTLET POŻARSKI(mąka pszenna, jaja)– SMAŻONY – ZIEMNIAKI PUREE(mleko) – MARCHEKA NA GĘSTO(mleko, mąka pszenna) – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– MUS OWOCOWO – WARZYWNY – WAFLE ZBOŻOWO – RYŻOWE(mąka pszenna) |
17.04.2024r. ŚRODA |
– MOJA ULUBIONA KANAPKA – CHLEB/GRAHAM Z MASŁEM(mąka pszenna, soja,mleko) – SZYNECZKA DELIKATNA Z INDYKA, SER ŻÓŁTY, JAJKO GOTOWANE(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – OGÓREK, PAPRYKA, SAŁATA, KIEŁKI MIX, POMIDOR – HERBATA Z CYTRYNĄ – OWOCE SEZONOWE |
– KAPUŚNIAK Z WKŁADKĄ MIĘSNĄ I Z ZIEMNIAKAMI(mąka pszenna, seler, mleko,jaja) – MAKAROM Z SEREM I Z MASŁEM (mleko, mąka pszenna, jaja) – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia, soja, mleko) – KIEŁBASA KRAKOWSKA (gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler) – OGÓREK KISZONY – HERBATA Z CYTRYNĄ |
18.04.2024r. CZWARTEK |
– ROGAL Z MASŁEM(mąka pszenna, mleko, jaja, masło) – ZUPA MLECZNA -OWSIANKA(owies, mleko) – SŁONECZNIK(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam) – HERBATA Z OWOCOWA – MELISA Z POMARAŃCZĄ – OWOCE SEZONOWE |
– BOGRACZ Z KLUSECZKAMI(mąka pszenna, mleko, jaja) – PIECZYWO(mąka pszenna, mąka żytnia) – MANDARYNKA – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– JOGURT NATURALNY Z MUSEM TRUSKAWKOWYM I MUSLI(gluten migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam,mleko) |
19.04.2024r. PIĄTEK |
– CHLEB/7 ZIARENZ MASŁEM (mąka: pszenna, żytnia, płatki:pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzechy, mleko) – PASTA POMIDOROWO – SEROWA(mleko), JAJKO GOTOWANE(jaja) – KIEŁKI MIX – HERBATA Z CYTRYNĄ – OWOCE SEZONOWE |
– ZUPA BARSZCZ Z GRZANKAMI(mąka pszenna, jaja) – PALUSZKI RYBNE(mąka pszenna,jaja) – SMAŻONE – ZIEMNIAKI PUREE(mleko) – SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z OGÓRKIEM I KOPERKIEM – KOMPOT WIELOOWOCOWY |
– BUŁECZKA Z MASŁEM I Z DŻEMEM OWOCOWYM(mąka pszenna, mleko, jaja) – HERBATA OWOCOWA – OWOCE LEŚNE |
UWAGA: DOSTĘP DO WODY PITNEJ BEZ OGRANICZEŃ
1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
KUCHARKA: INTENDENTKA: DYREKTOR: