Jadłospis

 

JADŁOSPIS

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

19.05.2024r.

PONIEDZIAŁEK

– CHLEB Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia,mleko)

– PASZTET DROBIOWY – PIECZONY(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler)

– PAPRYKA CZERWONA

– HERBATA Z CYTRYNĄ, KAWA Z MLEKIEM(mleko)

– OWOCE

– ZUPA BROKUŁOWA ZAGĘSZCZONA SOCZEWICĄ(seler, mąka pszenna, migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam)

PYZY Z MIĘSEM ZE SKWARKAMI I CEBULKĄ(mąka pszenna, jaja)

– SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ

KOMPOT WIELOOWOCOWY

KOKTAJL TRUSKAWKOWY(mleko)

– RURKI WAFLOWA(mąka pszenna, jaja, mleko)

20.05.2024r.

WTOREK

– BUŁKA MAŚLANA Z MASŁEM(mąka pszenna, mleko,jaja,mleko)

– ZUPA MLECZNA – OWSIANKA(mleko, owies)

MIGDAŁY(migdały, orzechy, orzeszki ziemne, sezam)

– HERBATA OWOCOWA – MALINOWA

– OWOCE

– ROSÓŁ MIĘSNO-WARZYWNY Z RYŻEM I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ(seler)

– BITKI W SOSIE WŁASNYM(maka pszenna, mleko)

ZIEMNIAKI PUREE(mleko)

– KAPUSTA MŁODA – GOTOWANA

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

PODPŁOMYKI BEZ CUKRU Z DŻEMEM OWOCOWYM(mąka pszenna, jaja)

– HERBATA Z CYTRYNĄ

21.05.2024r.

ŚRODA

– CHLEB/7 ZIAREN Z MASŁEM(mąka: pszenna, żytnia, płatki: pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzechy,mleko)

SZYNKA GOTOWANA (gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler)

OGÓREK ZIELONY

– HERBATA Z CYTRYNĄ , KAKAO(mleko)

– OWOCE

– ŻUREK Z ZIEMNIAKAMI(seler, gluten, mleko)

– KASZA MANNA Z MUSEM OWOCOWYM(mleko, pszenica)

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– BANAN

22.05.2024r.

CZWARTEK

– PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia, soja, mleko)

– PASTA Z BIAŁEJ FASOLI(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler)

KIEŁKI MIX

– HERBATA OWOCOWA – OWOCE LEŚNE

– OWOCE

– ZUPA BOTWINKA Z ZIEMNIAKAMI(maka pszenna, mleko, seler)

– PULPETY DROBIOWE W SOSIE POMIDOROWYM(mąka pszenna, mleko)

– KASZA BULGUR(pszenica)

– BUKIET WARZYW

KOMPOT WIELOOWOCOWY

CIASTO JOGURTOWO – CYTRYNOWE (mąka pszenna,jaja,mleko)

– HERBATA OWOCOWA

23.05.2024r.

PIĄTEK

– CHLEB/PEŁNOZIARNISTY Z MASŁEM(mąka: pszenna, żytnia, płatki: pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzechy, mleko)

– SER ŻÓŁTY(mleko), JAJKO GOTOWANE(jaja)

POMIDOR, SZCZYPIOREK

– HERBATA Z CYTRYNĄ

– OWOCE

– ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (seler, mleko, mąka pszenna, jaja)

BURGERY RYBNE(ryba, jaja,mąka pszenna) – SMAŻONE

– ZIEMNIAKI PUREE(mleko)

– SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

SHAKE ŚMIETANKOWY(mleko)

– PALUCHY KUKURYDZIANE

UWAGA: DOSTĘP DO WODY PITNEJ BEZ OGRANICZEŃ

1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.

2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.

KUCHARKA: INTENDENTKA: DYREKTOR:

JADŁOSPIS

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

26.05.2024r.

PONIEDZIAŁEK

– CHLEB Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia, mleko)

– SZYNKA STAROWIEJSKA DROBIOWA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler)

OGÓREK ZIELONY

– HERBATA OWOCOWA – MELISA Z POMARAŃCZĄ

KAKAO(mleko)

– OWOCE

– ZUPA ZIEMNIACZANA (ąka pszenna, seler)

– ŁAZANKI Z KAPUSTĄ I MIĘSEM(mąka pszenna, jaja)

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

JOGURT NATURALNY Z OWOCAMI I GRANOLĄ (gluten migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam,mleko)

27.05.2024r.

WTOREK

– BUŁKA KANAPKOWA PSZENNO- ŻYTNIA Z MASŁEM(mleko, mąka: pszenna, mąka żytnia)

– SER MOZZARELLA (mleko)

PAPRYKA CZERWONA

– HERBATA Z CYTRYNĄ

– OWOCE

– ZUPA KRUPNIK ZABIELANY WARZYWAMI(jęczmień, seler)

– NUGGETSY(maka pszenna, jaja,mleko)

– ZIEMNIAKI PUREE(mleko)

– SAŁATA LODOWA W SOSIE JOGURTOWYM(mleko)

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– BABKA BANANOWA (maka pszenna, jaja, mleko)– WYRÓB WŁASNY

NAPÓJ MIODOWO – POMARAŃCZOWY

28.05.2024r.

ŚRODA

– CHLEB/WIELOZIARNISTY Z MASŁEM(mąka: pszenna, żytnia, płatki:pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzechy, mleko)

POLĘDWICA SOPOCKA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler)

– RZODKIEWKA

– HERBATA OWOCOWA–OWOCE LEŚNE

– OWOCE

KAPUŚNIAK Z WKŁADKĄ MIĘSNĄ I ZIEMNIAKAMI(mąka pszenna, seler, mleko)

– MAKAROM Z SEREM I Z MASŁEM (mleko, mąka pszenna, jaja)

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– PUREE JABŁKOWE

SŁOMKA PTYSIOWA (mąka pszenna, jaja, mleko)

29.05.2024r.

CZWARTEK

ROGAL Z MASŁEM(mąka pszenna, mleko, jaja, masło)

– ZUPA MLECZNA – PŁATKI KUKURYDZIANE(mleko)

– SŁONECZNIK(migdały, orzechy, orzeszki ziemne, sezam)

– HERBATA Z CYTRYNĄ

– OWOCE

– ROSÓŁ MIĘSNO-WARZYWNY Z MAKARONEM I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ(seler,jaja, mąka pszenna)

– INDYK W SOSIE CURRY(mąka pszenna, mleko)

– KASZA JĘCZMIENNA (jęczmień)

– OGÓREK KISZONY

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– CIASTECZKA ZBOŻOWE(mąka pszenna,jaja)

– SOCZEK OWOCOWY

30.05.2024r.

PIĄTEK

– CHLEB/GRAHAM Z MASŁEM(mąka pszenna, soja, mleko)

JAJECZNICA ZE SZCZYPIORKIEM(mleko,jaja,)

POMIDORKI KOKTAJLOWE

HERBATA Z OWOCOWA – MALINOWA

– OWOCE

– KREM Z FASOLKI SZPARAGOWEJ Z GRZANKAMI(seler, mąka pszenna, jaja, mleko)

– PALUSZKI RYBNE(ryba, jaja,mąka pszenna) – SMAŻONE

– ZIEMNIAKI PUREE(mleko)

– SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z KOPERKIEM I OGÓRKIEM ZIELONYM

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– STRUCLA Z MASŁEM(mąka pszenna, mleko,jaja,mleko)

– KAKAO(mleko)

UWAGA: DOSTĘP DO WODY PITNEJ BEZ OGRANICZEŃ

1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.

2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.

KUCHARKA: INTENDENTKA: DYREKTOR:

Skip to content