Jadłospis

JADŁOSPIS

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

12.02.2024r.

PONIEDZIAŁEK

– CHLEB Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia,mleko)

– POLĘDWICA DROBIOWA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler)

– OGÓREK ZIELONY, SZCZYPIOREK

– HERBATA OWOCOWA – MALINOWA, KAKAO(mleko)

– OWOCE SEZONOWE

– ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI(mąka pszenna, seler, mleko)

– MAKARON W SOSIE MIĘSNO POMIDOROWYM(mąka pszenna, jaja, mleko)

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– KOKTAJL TRUSKAWKOWY(mleko)

– SŁOMKA PTYSIOWA(mąka pszenna, jaja)

13.02.2024r.

WTOREK

– ROGAL Z MASŁEM(mleko, mąka pszenna, mleko, jaja)

– ZUPA MLECZNA – OWSIANKA(owies, mleko)

PŁATKI MIGDAŁOWE(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam)

– HERBATA Z CYTRYNĄ

– OWOCE SEZONOWE

– ZUPA WARZYWNA Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ(seler, jęczmień)

– PIECZEŃ W SOSIE WŁASNYM(maka pszenna, mleko)

– ZIEMNIAKI PUREE(mleko)

– SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– WAFLE RYŻOWE Z DŻEMEM TRUSKAWKOWYM

– KAWAŁKI KIWI

– HERBATA OWOCOWA – MELISA Z POMARAŃCZĄ

14.02.2024r.

ŚRODA

– CHLEB/WIELOZIARNISTY Z MASŁEM (mąka: pszenna, żytnia, płatki:pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzech,mleko)

– SER ŻÓŁTY, JAJKO GOTOWANE(jaja)

– PAPRYKA KOLOROWA

– HERBATA OWOCOWA – OWOCE LEŚNE

– OWOCE SEZONOWE

– ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI(seler, mąka pszenna,mleko)

– NALEŚNIKI Z DŻEMEM JAGODOWYM(mąka pszenna, jaja, mleko)

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM(maka pszenna, mąka żytnia,soja, mąka orkiszowa, orzechy)(mleko)

RZODKIEWKA, OGÓREK ZIELONY

– HERBATA Z CYTRYNĄ

15.02.2024r.

CZWARTEK

– BUŁKA KANAPKOWA PSZENNO- ŻYTNIA Z MASŁEM(mleko, mąka: pszenna, mąka żytnia)

– KIEŁBASKI Z SZYNKI Z KECZUPEM(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler)

– POMIDOR

– HERBATA Z CYTRYNĄ,

– OWOCE SEZONOWE

– ROSÓŁ NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM Z LANYMI KLUSECZKAMI I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ(mąka pszenna, seler,jaja)

– GULASZ Z UDŹCA INDYKA(mąka pszenna, mleko)

– RYŻ PARABOLICZNY

– MARCHEWKA MINI

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– MUS JOGURTOWO – OWOCOWY Z MUSLI(mleko)

16.02.2024r.

PIĄTEK

– CHLEB/GRAHAM Z MASŁEM(mąka pszenna, soja,mleko)

– PASTA Z PIECZONEJ RYBY(jaja,mleko,gorczyca)

– OGÓREK KISZONY

– HERBATA Z OWOCOWA – MELISA Z POMARAŃCZĄ,

KAWA Z MLEKIEM(mleko)

– OWOCE SEZONOWE

– ZUPA Z SOCZEWICY Z ZIEMNIAKAMI(seler, mąka pszenna, migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam)

– JAJKO SADZONE(jaja)

– MIZERIA(mleko)

– ZIEMNIAKI

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– STRUCLA Z MASŁEM I MIODEM(mąka pszenna, mleko jaja, mleko)

– KAWAŁKI MANDARYNKI

HERBATA Z CYTRYNĄ

UWAGA: DOSTĘP DO WODY PITNEJ BEZ OGRANICZEŃ

1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.

2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.

KUCHARKA: INTENDENTKA: DYREKTOR:

JADŁOSPIS

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

19.02.2024r.

PONIEDZIAŁEK

– CHLEB Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia, mleko)

– PIECZEŃ RZYMSKA – DROBIOWA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler)

– POMIDOR

– HERBATA Z CYTRYNĄ, KAKAO(mleko)

– OWOCE SEZONOWE

– ZUPA KALAFIOROWA Z ZIEMNIAKAMI(mąka pszenna, seler, mleko)

– PYZY Z MIĘSEM ZE SKWARKAMI I CEBULKĄ(mąka pszenna, jaja)

– SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– SMOOTIE BANANOWO – SZPINAKOWE(mleko)

– PALUCHY KUKURYDZIANE

20.02.2024r.

WTOREK

– CHLEB/PEŁNOZIARNISTY Z MASŁEM(mąka: pszenna, żytnia, płatki:pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzechy, mleko)

– PASTA Z POMIDOROWO – SEROWAmleko)

– SŁONECZNIK (migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam)

– HERBATA OWOCOWA – OWOCE LEŚNE

– OWOCE SEZONOWE

– ROSÓŁ NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM Z MAKARONEM I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ (seler)

– KOTLET DROBIOWY – SMAŻONY

– ZIEMNIAKI PUREE(mleko)

– SAŁATA LODOWA Z RUKOLĄ, ROSZPUNKĄ W SOSIE WINEGRET Z PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam)

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– BUDYŃ ŚMIETANKOWY(mleko)

– PODPŁOMYKI BEZ CUKRU(mąka pszenna, jaja)

21.02.2024r.

ŚRODA

MOJA ULUBIONA KANAPKA:

– PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia, soja, mleko)

– SZYNECZKA DROBIOWA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler), JAJKO GOTOWANE(jaja), SER ŻÓŁTY(mleko)

– POMIDOR, OGÓREK ZIELONY, PAPRYKA, SAŁATA ZIELONA, KIEŁKI MIX

– HERBATA Z CYTRYNĄ

– OWOCE SEZONOWE

– ŻUREK Z ZIEMNIAKAMI(seler, mąka żytnia, mleko)

– MAKAROM Z SEREM I Z MASŁEM (mleko, mąka pszenna, jaja)

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM(mąka: pszenna, żytnia, mleko)

– KIEŁBASA KRAKOWSKA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler)

– RZODKIEWKA

– HERBATA OWOCOWA – MALINOWA

22.02.2024r.

CZWARTEK

– STRUCLA Z MASŁEM(mąka pszenna, mleko, jaja, masło)

– ZUPA MLECZNA – PŁATKI KUKURYDZIANE(mleko)

– MIGDAŁY(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam)

– HERBATA OWOCOWA – MELISA Z POMARAŃCZĄ

– OWOCE SEZONOWE

– BOGRACZ Z KLUSECZKAMI(mąka pszenna, jaja)

– PIECZYWO(mąka pszenna, mąka żytnia)

– JABŁKO

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– CIASTO CYTRYNOWE(mąka pszenna, jaja, mleko) – WYRÓB WŁ.

– LEMONIADA

23.02.2024r.

PIĄTEK

– CHLEB/7 ZIARENZ MASŁEM (mąka: pszenna, żytnia, płatki:pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzechy, mleko)

– JAJECZNICA ZE SZCZYPIORKIEM(mleko, jaja, gorczyca)

– PAPRYKA CZERWONA

– HERBATA Z CYTRYNĄ, KAKAO(mleko)

– OWOCE SEZONOWE

– ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM(seler, mleko, maka pszenna , jaja)

– RYBA MIRUNA(ryba, jaja,mąka pszenna) – SMAŻONA

– ZIEMNIAKI PUREE(mleko)

– KAPUSTA KISZONA – GOTOWANA

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– BUŁKA MAŚLANA Z MASŁEM I DŻEMEM (mąka pszenna, mleko, jaja)

– KAWAŁKI MANDARYNKI

– HERBATA Z CYTRYNĄ

UWAGA: DOSTĘP DO WODY PITNEJ BEZ OGRANICZEŃ

1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.

2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.

KUCHARKA: INTENDENTKA: DYREKTOR:

Skip to content