Jadłospis

JADŁOSPIS

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

10.02.2025r.

PONIEDZIAŁEK

– CHLEB Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia,mleko)

SZYNKA Z INDYKA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler)

– OGÓREK ZIELONY, SZCZYPIOREK

– HERBATA Z CYTRYNĄ, KAKAO(mleko)

– OWOCE

– ZUPA KALAFIOROWA Z ZIEMNIAKAMI(mąka pszenna, seler, mleko)

– MAKARON W SOSIE MIĘSNO POMIDOROWYM(mąka pszenna, jaja, mleko)

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– KOKTAJL TRUSKAWKOWY(mleko)

– SŁOMKA PTYSIOWA(mąka pszenna, jaja,mleko)

11.02.2025r.

WTOREK

– BUŁKA KANAPKOWA PSZENNO- ŻYTNIA Z MASŁEM(mleko, mąka: pszenna, mąka żytnia)

– PASTA Z POMIDOROWO – SEROWA(mleko)

– SŁONECZNIK (migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam)

– HERBATA OWOCOWA – OWOCE LEŚNE

– OWOCE

– ROSÓŁ NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ (seler, jęczmień)

– PIECZEŃ W SOSIE WŁASNYM(maka pszenna, mleko)

– ZIEMNIAKI PUREE(mleko)

KAPUSTA CZERWONA GOTOWANA

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– GALARETKA OWOCOWA

– RURKI WAFLOWE(mąka pszenna, jaja,mleko)

12.02.2025r.

ŚRODA

– CHLEB/PEŁNOZIARNISTY Z MASŁEM (mąka: pszenna, żytnia, płatki:pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzech,mleko)

– KIEŁBASKI Z SZYNKI Z KECZUPEM(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler)

– POMIDORKI KOKTAJLOWE

– HERBATA Z CYTRYNĄ

– OWOCE

– ZUPA Z SOCZEWICY Z ZIEMNIAKAMI(seler, mąka pszenna, migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam)

– KASZA MANNA Z SOSEM TRUSKAWKOWYM (mleko,pszenica)

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM(mleko, mąka: pszenna, mąka żytnia)

– SER ŻÓŁTY(mleko)

– RZODKIEWKA

– HERBATA OWOCOWA – MALINOWA

13.02.2025r.

CZWARTEK

– ROGAL Z MASŁEM(mleko, mąka pszenna, mleko, jaja)

– ZUPA MLECZNA – OWSIANKA(owies, mleko)

PŁATKI MIGDAŁOWE(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam)

– HERBATA Z OWOCOWA – MELISA Z POMARAŃCZĄ

– OWOCE

BOGRACZ Z KLUSECZKAMI(mąka pszenna, jaja)

– PIECZYWO(mąka pszenna, mąka żytnia,jaja)

– OWOCE

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

BABKA JOGURTOWO – CYTRYNOWA (mąka pszenna, jaja, mleko) – WYRÓB WŁ.

NAPÓJ MIODOWO-POMARAŃCZOWY

14.02.2025r.

PIĄTEK

– CHLEB/7 ZIAREN Z MASŁEM(mąka pszenna, soja,mleko)

JAJECZNICA ZE SZCZYPIORKIEM(jaja, mleko)

– PAPRYKA CZERWONA

– HERBATA Z CYTRYNĄ

– OWOCE

KREM Z CUKINII Z GRZANKAMI(seler, mleko, maka pszenna, jaja)

– RYBA MIRUNA(mąka pszenna,jaja,ryba) – SMAŻONA

– ZIEMNIAKI PUREE(mleko)

– SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– BUDYŃ CZEKOLADOWY(mleko)

– CHRUPKI KUKURYDZIANE

UWAGA: DOSTĘP DO WODY PITNEJ BEZ OGRANICZEŃ

1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.

2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.

KUCHARKA: INTENDENTKA: DYREKTOR:

JADŁOSPIS

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

17.02.2025r.

PONIEDZIAŁEK

– CHLEB Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia, mleko)

– PIECZEŃ RZYMSKA (gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler)

OGÓREK ZIELONY

– HERBATA OWOCOWA – MALINOWA,

KAWA Z MLEKIEM(mleko)

– OWOCE

– ZUPA KOPERKOWA Z ZIEMNIAKAMI(mąka pszenna, seler, mleko)

KURCZAK W SOSIE SEROWO – BROKUŁOWYM Z SUSZONYMI POMIDORAMI(mleko, mąka pszenna)

– MAKARON(jaja, mąka pszenna)

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– ŚLIMACZKI DROŻDŻOWE(mąka pszenna, jaja,mleko)– WYRÓB WŁASNY

– HERBATA Z CYTRYNĄ

18.02.2025r.

WTOREK

– CHLEB/WIELOZIARNISTY Z MASŁEM(mąka: pszenna, żytnia, płatki:pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzechy, mleko)

– PASTA Z SERA BIAŁEGO (mleko)

SŁONECZNIK(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam)

– HERBATA Z CYTRYNĄ, KAKAO(mleko)

– OWOCE

– ZUPA WARZYWNA Z KASZA MANNĄ(pszenica)

– KOTLET DROBIOWY(mąka pszenna, jaja) – SMAŻONY

– ZIEMNIAKI PUREE(mleko)

– SAŁATA LODOWA W SOSIE JOGURTOWYM(mleko))

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– SMOOTIE BANANOWO – JAGODOWE(mleko)

WAFLE ZBOŻOWO – RYŻOWE

(mąka pszenna)

19.02.2025r.

ŚRODA

– PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM(mąka pszenna, mąka żytnia, soja, mleko)

– SZYNECZKA WIEJSKA(gluten, soja, gorczyca, mleko, jaja, seler), JAJKO GOTOWANE(jaja), SER ŻÓŁTY (mleko)

– OGÓREK ZIELONY, PAPRYKA, SAŁATA , KIEŁKI

– HERBATA OWOCOWA – OWOCE LEŚNE

– OWOCE

– ŻUREK Z ZIEMNIAKAMI(seler, mąka żytnia, mleko)

– PIEROGI Z TRUSKAWKAMI I Z MASŁEM (mąka pszenna, mleko)

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– ROGAL Z MASŁEM(mąka pszenna, mleko, jaja, masło)

HERBATA Z CYTRYNĄ

20.02.2025r.

CZWARTEK

– BUŁKA MAŚLANA Z MASŁEM(mąka pszenna, mleko, jaja, masło)

– ZUPA MLECZNA – PŁATKI KUKURYDZIANE(mleko)

ORZECHY(migdały, orzechy, orzeszki ziemne ,sezam)

– HERBATA Z CYTRYNĄ

– OWOCE

– ROSÓŁ NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM Z LANYMI KLUSECZKMI I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ (seler, mąka pszenna, jaja)

– PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM( mąka pszenna, mleko, jaja)

– KASZA BULGUR (pszenica)

BUKIET WARZYW

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– WAFLE RYŻOWE Z DŻEMEM TRUSKAWKOWYM, MANDARYNKA

– HERBATA OWOCOWA

21.02.2025r.

PIĄTEK

– CHLEB/GRAHAM Z MASŁEM(mąka: pszenna, żytnia, płatki:pszenne, owsiane, jęczmienne, sezam,otręby pszenne, orzechy, mleko)

– SER MOZARELLA(mleko)

POMIDOR

– HERBATA OWOCOWA – MELISA Z POMARAŃCZĄ

– OWOCE

– BARSZCZ Z GRZANKAMI (seler, maka pszenna, jaja)

PALUSZKI RYBNE(ryba, jaja,mąka pszenna) – SMAŻONA

– ZIEMNIAKI PUREE(mleko)

– KAPUSTA KISZONA – GOTOWANA

– KOMPOT WIELOOWOCOWY

– KISIEL NA 100% SOKU

– HERBATNIKI(mąka pszenna, jaja, mleko)

UWAGA: DOSTĘP DO WODY PITNEJ BEZ OGRANICZEŃ

1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.

KUCHARKA: INTENDENTKA: DYREKTOR:

Skip to content